Nasdaq-traded Marathon Investerer $ 150 millioner i Bitcoin

Mer institusjonell interesse: Nasdaq-traded Marathon Investerer $ 150 millioner i Bitcoin

NASDAQ-børsnoterte Marathon er det siste offentlige selskapet som adopterer Bitcoin som en reservekapital etter en investering på $ 150 millioner i kryptovalutaen.

Mandag kunngjorde Marathon Patent Group at de kjøpte 4.812,66 BTC, verdt $ 150 millioner dollar, gjennom New York Digital Investment Group (NYDIG).

Merrick Okamoto, Marathon’s styreleder og administrerende direktør, bemerket at investeringen vil Bitcoin Revolution hjelpe dem å få fart på prosessen med å gjøre selskapet til et „facto investeringsvalg for enkeltpersoner og institusjoner som søker eksponering mot denne nye aktivaklassen.“

Maraton ivrig etter å investere i Bitcoin

Før nå har Marathon lagt planer om å investere i Bitcoin via gruvedrift, da de sa at de hadde lagt til rette for å kjøpe 103.060 gruverigger, som forventes å være i drift i 1. kvartal 2022.

Hvis det nødvendige utstyret var på plass, ville firmaet ha laget 55 til 60 BTC daglig basert på Bitcoin-nettverkets nåværende vanskelighetsgrad, la administrerende direktør til.

Ikke planlegger å vente lenger ett år til, bestemte firmaet seg for å bruke en del av kontantreserven til å investere i eiendelen.

En bedre langsiktig strategi

Okamoto bemerket at selskapet valgte Bitcoin på grunn av sin langsiktige økonomiske verdi over amerikanske dollar (USD).

„Vi tror også at det å holde en del av Treasury-reservene våre i Bitcoin vil være en bedre langsiktig strategi enn å holde amerikanske dollar, i likhet med andre fremtidsrettede selskaper som MicroStrategy,“ sa konsernsjefen.

Husk at verdensøkonomiene ble herjet av coronavirus (COVID-19). Den økonomiske sammenbruddet resulterte i underprestasjon for flere finansielle instrumenter, inkludert gull.

Til tross for krisen der Bitcoin handlet under $ 4000 i mars 2020, har eiendelen utviklet motstand mot pandemien og har fortsatt å rally.

Som en del av bull bull run, nådde bitcoin en heltidshøyde (ATH) på mer enn $ 41.000, og har mottatt vurdering fra forskjellige finanseksperter, og mange kaller det „det digitale gullet.“

Bitcoins dominans over tradisjonelle eiendeler har utløst massiv institusjonell adopsjon, med MicroStrategy som leder an.

Siden MicroStrategy gjorde sin første Bitcoin-investering i august 2020, har den gått på innkjøp og brakt selskapets totale bitcoinbeholdning til omtrent 70 784 bitcoins ($ 2,447,158,604,80).

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscales lukkede investeringsfond som utelukkende fokuserer på Bitcoin, har også lagt til enorme mengder Bitcoin siden begynnelsen av året.

En av anskaffelsesinnsatsene som kom som et sjokk for mange, var da den amerikanske baserte digitale kapitalforvalteren kjøpte 12 319 BTC innen 24 timer i forrige måned. I skrivende stund har GBTC 20,1 milliarder dollar i forvaltningskapital (AUM).